Project Description

Här ett exempel på vandring med övernattning längst Frykdalsleden och här får du en beskrivning av vandringen.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

LAPPNÄS – BERGA GÅRD – BADA HERRGÅRD – TORSBY KYRKA

Ni inkvarterar ni er på Lappnäs B&B och äter en god middag med fantastisk utsikt över Fryken.

Efter frukost nästa dag startar ni en sjönära vandring genom gammal kulturbygd med rikliga spår från bronsåldern. Medhavd lunch intas i Ivarsbjörke där Vanakultur och kristendom möts på Uddeberg, kyrkans udde i Fryken. Efter lunch följer en vandring genom skog och odlingslandskap i Frykens närhet. I Lysvik blir ni inkvarterade i vandrarhem på Berga Gård där också kvällens middag serveras

På lördagens vandring passerar ni bl a 17 gravrösen från bronsåldern innan ni kommer till Bada Herrgård där lunch serveras. Under eftermiddagen blir det en natur och kulturrunda där flera kultur-och fornminnen passeras med små berättelser om vart och ett innan middagen på Bada Herrgård.

På söndag kan de som önskar avbryta vandringen efter frukost, eller också följer ni leden vidare norröver. Denna sträcka går delvis genom odlingslandskap men till stora delar genom uppväxt skog. Vandringen slutar i Torsby, vid Fryksände kyrka. Ni som åker kollektivt följs till tåget, övriga transporteras tillbaka till bilarna vid Lappnäs.

Svårighetsgrad

Vandringen är mestadels lätt, men backar förekommer och stigen vid gravarna är något ojämn. Första dagsetappen är cirka 15 km, andra är cirka 20 km och tredje etappen cirka 14 km.

Karta över Frykendalsleden

Kläder och utrustning

Vi rekommenderar att du prioriterar bra skor under vandringarna. Vandringskängor ger bra stöd för fotleden. Under säsongen skall du normalt kunna vandra med vandrarkängor, utan att bli blöt om fötterna. Om det är riktigt torrt i markerna, fungerar träningsskor bra. Tycker du om att gå med stavar så ta med dem. Välj kläder som fungerar enligt lager på lager-principen. Vädret kan vi inte påverka så välj kläder efter väderlek. Ytterplaggen som ger skydd mot regn och vind är bra att ha med. Ta med egen ryggsäck, termos och vattenflaska.

Detta är ett exempel, ni kan vandra hela vägen från Kil till Torsby eller delar av denna vandringsled som exemplet ovan.

Välkommen på vandring i vackra Fryksdalen!

Mer om Frykdalsleden finns här >>

Kontakt via mejl >>

På nyhetssidan Fryksdalsleden.se finns information om datum för aktuella vandringar >>

Om Frykdalsleden i korthet

Fryksdalsleden är 110 kilometer i sin helhet och går mellan Kil i söder och Torsby i norr. Fryksdalsleden bjuder på en vandring utöver det vanliga. Leden är relativt lätt att gå, så tankarna kan ges fritt spelrum när fötterna enkelt kan förflytta sig i den strandnära naturen.

BRA ATT VETA
  • Svårighetsgrad: Medelsvår

     

  • Ledens totala längd: 2-12 km
TÄNK PÅ ATT

Boka ditt boende i god tid, sommartid kan det stundom vara svårt att få plats.